WHOIS v2.0

WHOIS v2.0

O unealtă practică care îţi oferă informaţii despre starea unui domeniu web şi îţi livrează un raport asupra reputaţiei lui în web.

Caută în bazele de date globale

Informaţia înseamnă putere. Preia controlul asupra domeniului tău, află exact cine este registrarul, unde este găzduit, pe ce continent sunt salvate datele tale sau cine îţi livrează email-urile.

Verde, în identitatea vizuală şi în cea virtuală

Impactăm prezentul, prin soluţii web trăsnet, dar şi viitorul prin acţiuni responsabile care limitează amprenta de carbon asupra mediului în care dezvoltăm afaceri şi trăim armonios.

Alimentăm centrul de date propriu cu energie verde în proporţie de peste 40%

Procent pe care vrem să îl dublăm în următorii 2 ani, prin investiţii în parcuri fotovoltaice şi sisteme de stocare a bateriilor.

Ca să fi complet ca om, trebuie să plantezi un pom. Cumpără găzduire de la maghost şi bifează acţiunea.

În vara acestui an vom finaliza strategia şi protocolul de colaborare cu o asociaţie importantă din acest sector. Rămâi conectat, rămâi verde.

Încrederea, o virtute valoroasă pe care o cinstim și mulțumim clienților noștrii care ne-o oferă.

Întrebări puse frecvent

Aici, îți oferim informații utile pentru a-ți gestiona eficient domeniile, de la actualizarea datelor WHOIS până la protejarea confidențialității în mediul digital.

  • Baza de date WHOIS este un registru public care stochează informații despre domeniile de internet înregistrate și proprietarii lor. Câteva exemple de informații disponibile în baza de date WHOIS includ: cine a înregistrat acel domeniu, când expiră plata efectuată pentru domeniu, DNS-ul, date de contact ale deținătorului etc. Așadar, baza de date WHOIS este utilizată pentru a verifica cine deține un domeniu, care este statusul acelui domeniu ori pentru a contacta proprietarul în caz de probleme tehnice sau legale. Accesul la unele date WHOIS poate fi restricționat pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor.

  • Pentru a interoga baza de date WHOIS la maghost, poți folosi funcția de căutare WHOIS disponibilă pe site-ul nostru. Trebuie doar să introduci numele domeniului de interes în câmpul de căutare WHOIS (după modelul exemplu.ro, exemplu.com, exemplu.org etc.) și sistemul va afișa informațiile publice asociate acelui domeniu, în limitele permise de GDPR. Acest serviciu este oferit gratuit de către maghost.

  • Datele obținute din interogarea bazei de date WHOIS sunt, în general, foarte precise, deoarece reflectă informațiile înregistrate de proprietarii domeniilor la momentul achiziției sau al ultimei actualizări. Totuși, deținătorul unui domeniu poate alege să utilizeze un serviciu de protecție a identității pentru a ascunde anumite informații. De asemenea, pot exista cazuri în care proprietarul nu și-a actualizat încă datele de contact după modificări recente.

  • Pentru a-ți actualiza informațiile din bazele de date WHOIS, trebuie să accesezi panoul de control al furnizorului tău de domenii și să intri în secțiunea de administrare a domeniului. Aici vei găsi opțiuni pentru a edita informațiile WHOIS asociate domeniului tău. Este important să menții aceste informații la zi pentru conformitate legală și pentru a facilita comunicarea eficientă (de exemplu, pentru a fi anunțat când urmează să expire domeniul). Dacă întâmpini dificultăți sau ai nevoie de asistență, poți contacta echipa de suport a furnizorului de domenii pentru a te ajuta. Ca furnizor de domenii, la maghost avem o echipă de suport mereu la dispoziția ta.

  • Pentru a ascunde datele personale din rezultatele căutării WHOIS, poți activa serviciul de protecție a confidențialității oferit de furnizorii de domenii. Unii furnizori au o taxă suplimentară pentru acest serviciu. La maghost, este gratuit. Acest serviciu împiedică afișarea informațiilor tale personale în baza publică de date WHOIS, păstrându-ți anonimitatea. Pentru a activa această opțiune, accesează panoul de control al domeniului tău sau contactează echipa de suport a furnizorului.

×