Produse. Servicii. Soluţii

Alegerea corectă a hostingului pentru magazinul tău online – 5 sfaturi

Alegerea corectă a hostingului pentru magazinul tău online poate face diferența între a avea succes sau nu. De aceea, decizia asupra furnizorului și planului de găzduire nu trebuie luată în grabă, ci după ce analizezi necesitățile site-ului tău și ofertele de pe piață. Îți oferim în acest articol 5 sfaturi pentru alegerea corectă a hostingului pentru magazinul tău online!

Alegerea corectă a hostingului pentru magazinul tău online

Dacă ai un website, fie el site de prezentare, blog sau magazin online, sigur ai coșmaruri legate de viteza lentă de încărcare a site-ului care îți face vizitatorii să plece la concurență, de căderea serverului, timp în care pierzi clienți și bani, de interfața greoaie a hostingului. Te înțelegem. Degeaba ai un super-website cu super-produse, dacă pică site-ul când clienții încearcă să plaseze o comandă, nu? De aceea, îți oferim 5 sfaturi pentru alegerea corectă a hostingului pentru website-ul tău, ca să te scăpăm de coșmaruri!

1. Alege întâi platforma pe care vei dezvolta magazinul online, apoi hostingul

Pe ce platforma îți vei construi magazinul tău online? WordPress cu WooCommerce, Magento, Prestashop, Opencart ori poate un SaaS? Indiferent ce alegi, trebuie să verifici cerințele fiecărui tip de software în parte și abia apoi să alegi hostingul, pentru a nu avea probleme de compatibilitate între software și hosting.

2. Alege corect resursele planului de hosting pentru ecommerce

Spre deosebire de un website de prezentare, un magazin online lucrează cu baze de date complexe și care au nevoie de resurse pentru a funcționa corect. De aceea, alege un plan de găzduire pentru ecommerce care să acopere necesarul de resurse pe care îl vei estima, plus 30% ca să ai spațiu să crești.

3. Putere de procesare și resurse dedicate magazinului tău online

Sute (poate chiar mii) de vizitatori vor naviga pe site-ul tău în același timp și vrei să te asiguri că puterea de procesare a planului tău de hosting poate suporta toate aceste presiuni asupra bazei de date a produselor tale. De asemenea, trebuie să te asiguri că ai o limită de conexiuni concurente la baza de date (clienți care caută produse în același timp) optimizată nevoilor tale.

Nu uita nici de faptul că ai nevoie de resurse dedicate magazinului tău online. Altfel, dacă alegi un plan de hosting cu resurse shared (potrivit site-urilor simple de prezentare și blogurilor), riști ca alte magazine cu trafic mai mare să consume excesiv din resurse, iar ție să nu îți rămână suficiente. Pentru un magazin online, cel mai potrivit ar fi să alegi un hosting cu resurse dedicate. Memoria dedicată (măcar 2 GB RAM) și alocarea de CPU dedicat îți asigură stabilitatea afacerii tale online chiar și în perioadele cu flux mare de clienți și comenzi.

4. Alege hosting cu SSL pentru securitatea datelor

Securitatea datelor trebuie să fie unul dintre pilonii care să te ghideze în alegerea corectă a hostingului pentru magazinul tău online. Clienții tăi vor introduce date personale, date ale cardului bancar și alte informații personale – toate acestea trebuie protejate conform legislației în vigoare. De aceea, este esențial să alegi o găzduire pentru magazinul online care să ofere certificat SSL. În combinație cu protocolul HTTPS, acesta va asigura securitatea datelor clienților tăi și îți vor oferi un plus de credibilitate pe piață.

5. Hosting cu interfață ușor de administrat

Nu în ultimul rând, ai nevoie de hosting cu interfață ușor de administrat, potrivită dacă nu ai cunoștințe tehnice avansate. Un panou de control intuitiv și ușor de utilizat, precum cPanel, nu te va face să iei cursuri de administrator de servere.

Ghidându-te după aceste 5 sfaturi, vei lua o decizie corectă în ceea ce privește hostingul pentru magazinul tău online.

Noi, la Maghost, ne-am gândit la toate acestea atunci când am construit oferta noastră de servicii de hosting. Îți oferim soluții perfect funcționale și personalizate pentru orice tip de magazin online, website de prezentare sau blog cu up-time garantat de 99% și prețuri avantajoase! Dă-ne câteva detalii despre proiectul tău, iar noi îți oferim toate resursele de care ai nevoie pentru a-l transforma într-un succes. Ai nevoie și de alte informații? Contactează-ne oricând!