Produse. Servicii. Soluţii Tehnologie

Ce este și cum se configurează reverse DNS?

Ca măsură preventivă împotriva încărcării în timpul livrării e-mail-ului, este esențial să te asiguri că înregistrările reverse DNS sunt introduse și configurate corect. Cel mai frecvent motiv pentru stabilirea unei înregistrări reverse DNS este să adaugi credibilitate serverului de e-mail care trimite mesaje de ieșire. Reverse DNS adaugă urmărirea suplimentară la originea unui e-mail și unele servere de poștă electronică primite nu vor accepta e-mailuri de la adrese IP fără un reverse DNS. Acest articol detaliază cum să configurați o zonă reverse DNS adecvată pentru a îmbunătăți livrarea e-mailurilor.

Ce este Reverse DNS?

Reverse DNS (rDNS) este o rezoluție de nume care caută o adresă IP pentru a obține un nume de domeniu, îndeplinind funcția opusă a serverului DNS, care transformă numele de domenii în adrese IP.

Reverse DNS poate fi folosit ca un filtru de spam. De obicei, utilizatorii de spam utilizează adrese IP nevalide, adică acelea care nu se potrivesc cu numele de domeniu. Un program reverse DNS caută adresa IP a unui mesaj primit și, dacă nu se găsește un nume de domeniu valid, serverul blochează mesajul. Deși reverse DNS este destul de eficient pentru filtrarea spam-ului, de multe ori blochează e-mailurile valide.

Etapele configurării Reverse DNS

Trebuie să creezi un reverse DNS a serverului de nume DNS autorizat pentru adresa IP principală a serverul tău. Pentru aceasta, efectuează următoarele etape:

1. Intră in contul tău My Maghost accesând link-ul AICI

Notă: Introdu datele tale de logare corect. În caz că ai dificultăți, contactează Centru de Ajutor Maghost.

2. După ce am intrat în pagina de admin, accesează din meniul de sus Domenii web > Manage DNS

Pe această pagină ne sunt prezentate toate Reverse DNS existente.

3. Pentru a configura un Reverse DNS nou, apasă pe butonul ADD PTR.

4. In fereastra nouă avem următoarele câmpuri:

Related Item: alege serviciul dorit

IP Adress: alege adresa IP

TTL: un număr întreg semnat pe 32 de biți care specifică un interval de timp în care înregistrarea resurselor poate fi stocată în cache înainte ca sursa informației să fie consultată din nou. Valorile zero sunt interpretate în sensul că RR poate fi utilizat doar pentru o tranzacție în curs și nu ar trebui să fie memorat în cache.

RDATA: numele PTRD

După ce ai completat formularul, apasă butonul ADD pentru a salva noul PTR.

Simplu. Nu? 😉