Noutăţi din industrie

O vulnerabilitate majoră a expus miliarde de conturi de e-mail

O breşă de securitate masivă a expus mai mult de 3,2 milioane de conturi de e-mail şi parolele aferente, după cum menţionează site-ul web Cybernews. Dintre acestea, mai mult de 200 milioane conturi de Gmail şi 450 milioane de pe Yahoo ar putea fi vulnerabile.

Recomandăm ca dacă ai un cont de e-mail pe Gmail su Yahoo, dar chiar şi pe alte platforme publice ca Hotmail, AOL sau altele, să îţi schimbi parola imediat.

Poţi verifica dacă adresa ta este cumva implicată în această vulnerabilitate accesând secţiunea Cybernews de verficare a scurgerilor de informaţii cu caracter personal. Sau o alternativă la acest serviciu de verificare cu posibilitatea de a te abona, ca pe viitor să fi informat în caz că apare o astfel de situaţie critică, este site-ul web Have I Been Pwned?.

Fiind încă prea devreme să ştim cu exactitate care sunt companiile afectate precum şi dacă utilizatorii pot face ceva în vederea protecţiei, poate nu ar fi o idee rea să-ţi schimbi şi parolele la Banking şi Credit Card. Vorba noastră românească, paza bună trece primejdia rea, e o aplicaţie bună acum.