Produse. Servicii. Soluţii Securitate & Protecţie WordPress

Certificat SSL – trebuie să îl ai sau nu?

Probabil ai auzit de certificatele de securitate SSL, însă nu ești sigur dacă îți trebuie unul pentru site-ul tău sau nu. Așa că, în acest articol marca maghost, îți vom da toate informațiile despre certificatul SSL și îți vom explica de ce este necesar să ai unul.

Ce este un certificat SSL?

Un certificat SSL îți autentifică identitatea site-ului tău și te ajuta să ai conexiuni criptate. Mai exact, SSL (Secure Sockets Layer) este un protocol de securitate care face legătura între un server și un browser web.

Practic, certificatul SSL pentru site-ul tău înseamnă că securitatea tranzacțiilor online este asigurată și, astfel, informațiile private ale clientilor tăi sunt în siguranță.

De exemplu, dacă un client face o plată cu cardul pe site-ul tău securizat cu SSL, nu îi pot fi furate informațiile referitoare la datele cardului său. Acest lucru înseamnă încredere crescută a clienților în site-ul tău și, bineînțeles, mai multe tranzacții pentru tine și afacerea ta.

Cum îți dai seama dacă un site beneficiază de un certificat SSL sau nu? Foarte simplu! În bara de adresă (unde apare linkul site-ului), vei vedea un simbol gri cu un lacăt încuiat. Acest lucru înseamnă că acel website e sigur, informațiile private sunt criptate și poți face tranzacții în siguranță.

Ai nevoie de un certificat SSL pentru website-ul tău?

Dacă vrei un site sigur, protejat și care să ofere încredere clienților tăi, da, în mod cert ai nevoie de un certificat SSL.

De asemenea, dacă vrei să ai o adresă web de tipul https în loc de http, atunci ai nevoie de certificatul SSL. Nu uita că majoritatea browserelor marchează site-urile cu adresa http ca fiind „nesigure” din oficiu, chiar dacă site-ul respectiv este sigur în realitate. Iar atunci când un potențial client îți vede site-ul cu avertizarea aceasta, în mod cert nu va mai cumpăra de la tine. Iar un simplu certificat SSL te ajută să eviți această situație!

Ce tip de informații criptează un SSL? Cele mai importante sunt:

– informațiile de login în contul de utilizator de pe site,

– informațiile de pe cardul de plată sau informațiile referitoare la conturi bancare,

– date de identificare personală (nume, adresă, data nașterii, număr de telefon) etc.

Așadar, în mod invariabil, site-ul tău are nevoie de un certificat SSL, atât pentru a proteja datele tale și ale clienților, cât și pentru a câștiga încrederea celor care îți vizitează afacerea din domeniul online.

Cum obții certificatul SSL?

Cel mai simplu e să cumperi un certificat SSL de la maghost. Prețurile încep de la câțiva Euro, însă, crede-ne pe cuvânt, vor fi câțiva Euro pe an bine investiți! Încrederea clienților în afacerea ta online este esențială pentru un business de succes, cu tranzacții multe și profitabile.

De asemenea, nu uita că certificatul de securitate SSL are o perioadă de valabilitate limitată (un an, de obicei), astfel încât trebuie să îl reînnoiești atunci când expiră.

Vestea cea mai bună? Avem variante de găzduire web pentru site-ul tău disponibile cu certificat SSL inclus! Vezi aici toate variantele noastre de găzduire web!

Ai nevoie și de alte informații? Suntem aici pentru tine!