Dezvoltare Web Produse. Servicii. Soluţii WordPress

Site-ul tău WordPress se încarcă greu? Află aici de ce și cum poți rezolva!

O dată cu pandemia, antreprenorii mici și mari au început să conștientizeze valoarea unui site. A unui site bun, funcțional, în pas cu tehnologia, care se încarcă rapid și oferă o experiență plăcută utilizatorilor. Cei care își expun serviciile și produsele online au început să înțeleagă faptul că un site în WordPress nu mai înseamnă doar o temă instalată și niște pluginuri adăugate. Pur și simplu, site-urile demne de anul 2000 nu mai aduc rezultate. Utilizatorii vor site-uri rapide, profesionale. Site-ul tău WordPress se încarcă greu? Află de ce și cum poți rezolva în acest articol marca maghost!

Conținut

1. Ce înseamnă un site care se încarcă greu?

2. De ce este importantă viteza de încărcare a unui website?

3. Cum îți dai seama dacă site-ul tău chiar se încarcă greu?

4. De ce site-ul tău WordPress se încarcă greu?

5. Cum poți crește viteza de încărcare a unui site WordPress?

6. Ce efecte are viteza mică de încărcare a site-ului?

7. Importanța serviciului de găzduire pentru viteza site-ului tău

8. Concluzii

1. Ce înseamnă un site care se încarcă greu?

Ți s-a întâmplat vreodată să intri pe un site, însă acesta să nu se încarce? Ori să se încarce în format HTML, fără imagini și conținut inteligibil? Ce ai făcut, ai dat refresh paginii și ai așteptat răbdător vreo 30-40 de secunde să se încarce complet sau ai ieșit imediat de pe acel site și ai intrat pe unul care s-a încărcat complet în 2 secunde?

Dacă site-ul tău WordPress se încarcă greu, vizitatorii tăi vor face exact ce ai făcut și tu în situația de mai sus: vor ieși de pe site-ul tău și vor pleca la concurență. Poate că ai cele mai bune și mai ieftine produse ori servicii, însă dacă utilizatorii nu pot afla despre ele, tu faci un mare serviciu competitorilor tăi. Și știm că nu asta îți dorești.

Trăim în secolul vitezei, iar oamenii pur și simplu nu mai au răbdare să interacționeze cu site-uri lente și nefuncționale. Toată lumea este obișnuita acum ca, la un singur click, orice pagină să se deschidă (aproape) instantaneu și să le ofere un spectacol vizual și informațional.

Într-o eră a interactivității și a site-urilor care îi atrag prin imagini statice și dinamice, videoclipuri, sunete, oferte, culori și fel de fel de elemente surprinzătoare, oamenii nu mai au timp să dedice site-urilor nefuncționale și cu design învechit. Într-o pădure de iepuri rapizi și agili, nimeni nu va aprecia broasca țestoasă. Acesta este adevărul.

2. De ce este importantă viteza de încărcare a unui website?

Un site care nu se încarcă rapid înseamnă pierdere de trafic, de clienți, de profit și, nu în ultimul rând, de credibilitate în mintea consumatorilor. Orice secundă contează, iar acesta nu este doar un clișeu de exprimare – chiar contează orice secundă. Statisticile spun că:

  • 47% dintre consumatori se așteaptă ca o pagină web să se încarce în mai puțin de 2 secunde,
  • 40% dintre utilizatori părăsesc un site care se încarcă în mai mult de 3 secunde,
  • orice secundă în plus până la încărcarea completă a site-ului îți scade numărul de conversii cu 7%.

Să luăm un exemplu practic: rata de conversie medie în România este de 2%. Acest lucru înseamnă că, din 100 de oameni interesați de produsele sau serviciile tale, 2 le vor achiziționa.

Dacă tu ai avea un site perfect funcțional și foarte rapid și ai avea 10.000 de persoane ca trafic lunar, ai avea o medie de 200 de conversii garantate.

Dacă site-ul tău nu se încarcă rapid și pierzi trafic din această cauză, media de 2% se va aplica unui număr de 3.000 sau 4.000 de vizitatori. Acest lucru înseamnă, practic, că vei avea o medie de conversii de cel mult 80. De la 200 la 80 e ceva diferență, nu? Iată de ce este importantă viteza de încărcare a unui website.

Plătești reclame ca să aduci trafic pe site? Atunci ar fi bine să păstrezi utilizatorii pe site și să nu îi pierzi din cauza vitezei de încărcare a site-ului! Mai jos vei regăsi și alte efecte nocive ale duratei mari de încărcare a unui website.

Orice website realizat în WordPress sau pe orice altă platformă trebuie optimizat pentru a obține cea mai mică durată posibilă de încărcare, indiferent de dispozitivul de pe care este accesat. Cum știi dacă site-ul tău se încarcă prea greu? Citește în continuare!

3. Cum îți dai seama dacă site-ul tău chiar se încarcă greu?

Din fericire, există modalități prin care poți verifica atât viteza de încărcare a site-ului tău, cât și elementele care îngreunează încărcarea. Sunt trei modalități, în funcție de cunoștințele tehnice pe care le ai (sau pe care le are persoana care se ocupă de website-ul tău):

  • Modalitatea ușoară – folosești tool-uri pe care le găsești în mod gratuit online

Dacă nu ai prea multe cunoștințe tehnice, poți folosi site-uri precum GTMetrix, Google Page Speed Insights, WebPage Test sau Pingdom Tools. La o simplă căutare pe Google de tipul “free check my website speed”, vei găsi o multitudine de astfel de tool-uri care să te ajute să înțelegi dacă ai o problemă și cât de gravă este.

Tot ce trebuie să faci este să pui linkul site-ului tău și al fiecărei pagini din site și vei primi o analiză. Vei vedea viteza de încărcare defalcată pe diferiți parametri. De aici vei putea extrage informații importante care te vor ajuta să îmbunătățești viteza site-ului tău.

  • Modalitatea tehnică – folosești Google Chrome

Dacă ai cunoștințe tehnice, deschizi paginile site-ului tău pe rând cu Google Chrome. Dacă ai Windows, apeși combinația de taste Ctrl+Shift+I. Dacă ai un mac, apasă combinația de taste Option+Command+I.

Ți se va deschide o secțiune numită “Developers section”. Mergi la tabul “Network” și vei vedea o analiză detaliată a vitezei de încărcare. Vei observa care elemente din pagina ta se încarcă cel mai greu, astfel încât vei ști unde trebuie să faci îmbunătățiri. Folosind diversele taburi și filtre din această secțiune, vei vedea exact cum “vede” Google și vei înțelege de ce website-ul tău are nevoie de îmbunătățiri (și unde anume).

În mod ideal, viteza de încărcare pentru fiecare pagină ar trebui să fie sub o secundă. Între o secundă și două secunde, este o viteză acceptabilă. Peste 2 secunde durată de încărcare înseamnă că sunt ceva probleme. În orice caz, orice valoare ți-ar ieși, scopul tău este să îmbunătățești constant această viteză. Întotdeauna este loc de mai bine, nu?

  • Testul de încărcare pe găzduire – poți folosi k6.io sau alt tool gratuit

Acest test are ca scop analizarea serviciului de găzduire WordPress și modul în care acesta poate susține (sau nu) 50 de utilizatori concurenți timp de 10 minute. Astfel, vei vedea dacă, în cazul în care vei avea trafic crescut brusc, serverul rezistă sau nu.

Testul acesta este util atât pentru a analiza calitatea găzduirii site-ului tău, cât și pentru a testa funcționalitatea site-ului în perioadele de trafic crescut (Crăciun, Paște sau oricând e relevant pentru business-ul tău). Dacă ai câteva zeci de utilizatori concurenți pe site, vor putea toți să vadă corect paginile, să adauge produse în coș, să plaseze comenzi, să se logheze în conturile lor etc.? Acest test îți va arăta toate aceste lucruri.

4. De ce site-ul tău WordPress se încarcă greu?

Am ajuns și la analizarea esenței problemei. De ce site-ul tău WordPress se încarcă greu? Motivele pentru care un site WordPress se încarcă greu pot fi foarte multe. Testele de mai sus îți vor arăta câteva dedesubturi ale paginilor tale care îngreunează viteza de încărcare. Vei avea un punct bun de plecare pentru îmbunătățirea site-ului tău dacă vei rula câteva astfel de teste.

Iată cele mai importante aspecte care pot conduce la o durată mare de încărcare a website-ului tău WordPress:

  • Ai ales un serviciu de găzduire web nepotrivit pentru necesitățile website-ului tău. Dacă nu ai suficiente resurse, în mod cert site-ul tău nu va performa așa cum te aștepți. Nu ești sigur ce înseamnă de fapt găzduirea web? Te invităm să citești acest articol. Mai jos vei regăsi informații detaliate despre cum anume impactează serviciul de hosting viteza de încărcare a website-ului tău.
  • Nu folosești “caching” pentru site-ul tău. Atunci când un utilizator îți vizitează pentru prima dată site-ul, informațiile transmise de server îi rămân în memoria dispozitivului. În acest mod, atunci când acel utilizator reintră pe site-ul tău, procesul de încărcare este scurtat drastic. Informațiile site-ului tău se afișează din “cache”, nemaifiind necesară extragerea lor de pe server.
  • Folosești imagini neoptimizate pe site-ul tău. Desigur, cu cât mai multe imagini calitative ai pe site, cu atât va arăta mai bine în ochii clienților. Totuși, trebuie să ai grijă ca imaginile să fie mereu optimizate pentru a nu lungi perioada de încărcare a website-ului tău WordPress.
  • Nu folosești un CDN (“content delivery network”). Ce înseamnă acest lucru? Dacă ai vizitatori din mai multe țări, este bine să păstrezi câte o “copie” a site-ului tău pe servere localizate cât mai apropiate de ei. Astfel, paginile tale se vor încărca mult mai rapid, indiferent de unde sunt ele accesate. Practic, creezi o “rețea” de servere în jurul site-ului tău care să te ajute exact atunci când ai nevoie.
  • Nu comprimi fișierele CSS, HTML, JS. Nefiind comprimate (minificate), ele vor lua mai mult timp pentru a se încărca complet. Astfel, viteza site-ului tău va fi dezavantajată. Există aplicații care te ajută să minifici toate aceste fișiere de mari dimensiuni.
  • Nu curăți în mod regulat baza de date WordPress. Este indicat să îți faci timp din când în când să ștergi absolut tot ce nu are valoare pentru site-ul tău. De exemplu, atunci când trimiți în spam sau la trash comentariile nedorite pe care le primești, este mai bine să le ștergi de tot. Ai pagini pe care le ții în draft și nu le vei publica prea curând? Sau poate chiar articole fără valoare ce stau agățate printre ciornele tale? Șterge tot și păstrează site-ul cât mai curat, mai aerisit și mai liber. Tot ce nu folosești și nu aduce valoare site-ului trebuie șters.
  • Folosești o temă WordPress veche. Acesta este punctul de plecare al multor probleme: cele de viteză inadecvată de încărcare a site-ului, cele legate de securitate și, nu în ultimul rând, cele legate de UX (experiența pe care utilizatorul o are pe site-ul tău). De asemenea, dacă ai mai multe teme instalate (în afară de cea pe care o ai activată), înseamnă că îngreunezi viteza site-ului în mod inutil.
  • Ai prea multe pluginuri instalate. Știm, pluginurile ne fac tuturor viața mai ușoară atunci când avem un site WordPress, însă chiar ai nevoie de toate? Analizează-le pe fiecare în parte și dezactivează și șterge tot ce este în plus. De asemenea, nu uita să le updatezi în mod regulat pe cele care îți rămân instalate pe site. 
  • Ai pagina de home mult prea încărcată. Este adevărat, de cele mai multe ori aceasta este prima pagină pe care vizitatorii o văd și tu vrei să îi impresionezi cu multe informații, imagini de dimensiuni mari, poate și ceva dinamic, plus multe widgeturi. Prima pagină a site-ului tău le are pe toate și încă ceva în plus. Ei bine, asta e rețeta perfectă pentru a se încărca în 8 secunde sau mai mult, ceea ce este contrar bunelor practici în domeniu. Utilizatorii vor aprecia mai mult un design curat, aerisit, fără informație lipsită de valoare – un design care se încarcă rapid.
  • Ai prea mult content Flash. Acesta este contentul interactiv și plăcut vizual pentru utilizatori, însă dacă îți mărește viteza de încărcare a site-ului, este complet inutil. Cu ce te ajută să ai mult content interactiv, dacă vizitatorii părăsesc site-ul înainte să apuce să îl vadă încărcat? O variantă mai prietenoasă decât contentul Flash ar putea fi alternativele HTML5.
  • Ai prea multe reclame pe site. Suntem de acord, reclamele AdSense sunt o sursă de venit pentru website-ul tău și nu ai cum să renunți la ele. Totuși, dacă sunt prea multe, vor afecta calitatea paginii și viteza de încărcare a site-ului. Rezultatul? Vei avea trafic mai puțin, ceea ce va însemna și profit mai mic. Așadar, este mai bine să ai mai puține reclame perfect funcționale pe pagini care se încarcă rapid și au trafic mare decât să ai reclame multe, pagini nefuncționale și trafic redus.
  • Nu ai updatat platforma WordPress. Această platformă este întotdeauna în pas cu cele mai noi tehnologii și, de aceea, mereu lansează noi variante. Aceste variante sunt tot mai bune în ceea ce privește securitatea și performanța site-urilor realizate pe WordPress. Așadar, dacă nu instalezi constant ultimele versiuni de WordPress, îți asumi pierderi importante în materie de viteză de încărcare și securitate a site-ului.

Motivele pentru care site-ul tău se încarcă greu pot fi multe, însă cele expuse mai sus sunt cele mai frecvente, cele mai ușor de redresat și cele care aduc rezultatele cele mai bune și mai rapide.

Iar dacă am explicat aceste motive pentru care site-urile WordPress se încarcă greu, a venit momentul să vedem și modurile prin care faci site-ul tău să se încarce mult mai rapid! Citește în continuare!

5. Cum poți îmbunătăți viteza de încărcare a unui site WordPress?

Un site care se încarcă rapid este un site care mulțumește utilizatorii, satisface cerințele motoarelor de căutare și, desigur, îți aduce ție mai mult profit.

Cum poți crește viteza de încărcare a unui site WordPress? Iată cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le faci chiar de astăzi pentru a avea un site rapid:

  • În mod regulat (de 1-2 ori pe lună cel puțin), ar trebui să rulezi teste de viteză pentru site-ul tău, așa cum am discutat mai sus. În acest mod, vei putea vedea dacă ceva s-a schimbat în rău, ce anume s-a schimbat, cum îți impactează viteza de încărcare a site-ului și astfel vei putea lua măsuri de redresare înainte să fii penalizat de motoarele de căutare. Nu uita să rulezi aceste teste pentru fiecare pagină din site-ul tău și să îmbunătățești tot ce poți pentru fiecare în parte.
  • Alege un furnizor de servicii de găzduire care să îți ofere într-adevăr calitate. Baza sănătoasă a oricărui website WordPress sănătos este găzduirea. Poți alege servicii de găzduire mai ieftine cu cîțiva lei pe lună care să nu poată să gestioneze traficul pe care îl vei avea. Sau poți alege serviciile de găzduire oferite de maghost, special gândite pentru site-urile WordPress, care îți vor susține site-ul exact așa cum vei avea nevoie. Alegerea este întotdeauna a ta, însă trebuie să înțelegi cu adevărat impactul pe care o găzduire adecvată îl are asupra business-ului tău online.
  • În mod constant, trebuie să desfășori activități de mentenanță pentru website-ul tău (o dată pe săptămână). În cadrul acestei mentenanțe, prima activitate pe care trebuie să o desfășori este cea de updatare a tot ce poți: a versiunii WordPress, a temei instalate, a pluginurilor etc. Întotdeauna trebuie să fii cu ultimele versiuni updatate la zi. În acest fel, site-ul tău WordPress se va încărca mai repede, va avea o securitate mai bună, nu va întâmpina erori sau bug-uri, toate elementele vor funcționa exact așa cum trebuie.
  • Tot în cadrul activității săptămânale de mentenanță, trebuie să ai grijă să instalezi noile versiuni de PHP care apar. PHP este, practic, limbajul de programare al platformei WordPress. Având tot timpul instalată noua versiune, te bucuri de îmbunătățiri constante și o viteză bună de încărcare a website-ului tău.
  • De asemenea, poți programa activitățile de mentenanță care lucrează în background și nu au nevoie de intervenția ta manuală atunci când traficul este în mod natural scăzut pe site (de exemplu, noaptea).
  • În ceea ce privește pluginurile, știi deja că trebuie să elimini ce nu îți folosește și să updatezi tot timpul pluginurile pe care le păstrezi instalate. Iar atunci când instalezi un nou plugin, trebuie să gândești în două direcții: chiar îmi trebuie acest tip de plugin? Și dacă chiar îmi trebuie, pe care să îl aleg?

Există pluginuri făcute doar ca să fie și există pluginuri făcute cu simț de responsabilitate și cu grijă pentru performanța site-ului tău. Un plugin de calitate trebuie să fie construit în așa fel încât să consume puține resurse și, foarte important, să le consume doar atunci când trebuie să ruleze, nu în mod constant. Cum știi că un plugin merită instalat sau nu? Cel mai sigur este să te uiți la notele și recomandările pe care le are (sau nu le are) de la alți utilizatori. Dacă nu ai foarte mare expertiză tehnică ca să analizezi tu însuți acel plugin, te poți baza pe părerile celorlalți utilizatori.

  • În ceea ce privește tema WordPress pe care o alegi, îți amintim că un site nu mai înseamnă de mult timp doar o temă instalată cu câteva pluginuri aruncate pe ea. Atunci când alegi o temă, trebuie să ai grijă la multe lucruri.

În primul rând, trebuie să fie verificată și sigură pentru utilizare (să nu aibă spyware sau viruși). Nu uita că ce primești pe gratis plătești cel mai scump câteodată. În al doilea rând, trebuie să ai grijă să nu fie prea încărcată ca design. Desigur, imaginile cât mai mari și mai calitative sunt cele care atrag privirea, însă și ele vin cu un cost – îți vor îngreuna site-ul.

Cel mai bine ar fi să alegi o temă cât mai simplă, pe care să o îmbogățești apoi cu pluginuri adecvate și cu cod CSS customizat. În acest fel, serverul va avea de încărcat fișiere mici și astfel viteza site-ului tău va fi considerabil mai bună.

  • Am tot vorbit despre imagini mari și cu mulți pixeli, care îngreunează site-ul. Totuși, trebuie să le elimini de tot? Să nu mai folosești deloc imagini de calitate pe website-ul tău WordPress? Nicidecum. Ideea este să folosești exact atâtea imagini câte trebuie (să nu le folosești în exces doar pentru că le ai) și, cel mai important, să optimizezi fiecare imagine pe care o încarci pe website. Redu dimensiunea imaginilor cât de mult poți, însă fără a impacta calitatea lor vizuală. Poți comprima imaginile cu Photoshop sau cu orice alt tool gratuit sau poți folosi chiar un plugin pentru optimizarea imaginilor de pe site.
  • Dacă totuși ai multe imagini la care nu poți renunța, încearcă și varianta folosirii unui plugin de încărcare lentă (“lazy loading”). Cum funcționează un astfel de plugin? Practic, va lăsa site-ul să se încarce pe măsură ce utilizatorul derulează paginile. Va încărca întâi un singur ecran, fără să încarce întreaga pagină. Atunci când utilizatorul derulează pagina în jos, mai încarcă încă o bucățică de pagină și tot așa. Practic, site-ul tău va da impresia unuia care se încarcă extrem de rapid, dar de fapt el se va încărca doar pe bucățile necesare cu ajutorul unui astfel de plugin. Poți încerca și această variantă.
  • Cu siguranță ai observat că, așa cum imaginile de calitate încântă vizitatorii, la fel o fac și video-urile. Totuși, să încarci un video pe site (pe serverul tău), este una dintre cele mai proaste idei. Chiar și un singur video îți afectează semnificativ viteza de încărcare a paginii, nu mai vorbim despre 10-15 sau mai multe video-uri. Ce poți face pentru a avea un site funcțional și totuși să ai și conținut video? Este foarte simplu: încarcă video-urile tale pe alte platforme (de tipul YouTube sau Vimeo) și pe site-ul tău pune-le ca “embedded” (inserate cu un link). Utilizatorii nu vor vedea nicio diferență, însă site-ul tău va simți din plin diferența în termeni de viteză de încărcare.

Acestea sunt cele mai importante sfaturi pe care ți le oferim cu privire la îmbunătățirea vitezei de încărcare a site-ului. Dacă le vei pune în aplicare și vei avea grijă să nu faci nici greșelile pe care le-am expus în secțiunea anterioară, vei avea un site WordPress performant, gata să preia trafic și comenzi și să îți aducă profit.

6. Ce efecte are durata mare de încărcare a site-ului?

Tot vorbim de cât de indezirabil este un site care se încarcă greu. Și totuși, de ce este atât de gravă problema aceasta? Dacă pierderea traficului, comenzilor și profitului nu este un motiv suficient, atunci îți mai oferim câteva. Iată ce alte efecte are durata mare de încărcare a site-ului:

  • Viteza de încărcare a site-ului este unul dintre principalii factori de rankare SEO. Un site care nu se încarcă rapid nu va fi expus organic în primele pagini de către Google. Acest lucru înseamnă că vei avea mai puțin (sau deloc) trafic organic, gratuit. Practic, pierzi oportunități de business importante, care s-ar fi tradus în conversii la un cost redus pentru tine.
  • Campaniile plătite de reclame vor fi mai scumpe. Google și Facebook îți trimit trafic pentru care tu plătești, însă acest trafic este alungat de pe site de faptul că paginile nu se încarcă. Așadar, ai plătit degeaba pentru o bună parte din trafic.
  • Atunci când vizitatorii ies de pe site-ul tău imediat după ce au intrat, îți crește bounce rate. Cum te dezavantajează acest parametru? Din nou, îți scade rankingul organic și îți alungă traficul organic, gratuit.
  • Dacă site-ul îți pică din cauză că nu are suficiente resurse de găzduire pentru a se încărca, vei primi penalizări de la Google. În ultimă instanță, dacă nu rezolvi această mare problemă, Google te va pune într-un black list din care va fi greu, dacă nu imposibil, să ieși.

Așadar, problema site-urilor WordPress care se încarcă greu este mai mare decât simpla pierdere a unui procent de comenzi. De fapt, poți să îți pierzi tot business-ul. De aceea, îți recomandăm insistent să urmezi sfaturile noastre de optimizare a site-ului expuse mai sus.

În plus, îți reamintim că toate aceste probleme pornesc dintr-un punct comun: un serviciu prost de găzduire pentru site-ul tău WordPress.

Importanța unui serviciu bun de găzduire este mai mare decât antreprenorii își imaginează, în general. Exact despre impactul pe care găzduirea îl are asupra vitezei de încărcare a unui site WordPress vom vorbi în continuare!

7. Importanța serviciului de găzduire pentru viteza site-ului tău

Cum te ajută (sau te încurcă) în mod practic serviciul de găzduire? Mai exact, cum impactează el viteza de încărcare a site-ului tău? Îți explicăm chiar acum:

Toată informația site-ului tău (texte, imagini, video-uri, produse, meniuri, bază de date etc.) este stocată sau „găzduită” pe un server (sau o porțiune dintr-un server) al firmei de găzduire pe care ai ales-o. Această firmă ți-a alocat anumite resurse pe serverul unde ai tu stocate informațiile.

Atunci când utilizatorii intră pe site-ul tău și caută informații sau adaugă în coș produse, toate aceste solicitări merg la serverul unde ai tu stocată informația.

Dacă acest server are suficiente resurse să încarce rapid informația pentru mai mulți utilizatori concurenți, atunci totul e perfect. Utilizatorii vor avea de-a face cu un site performant și fără probleme.

Atunci când însă nu ai alocate suficiente resurse pe server, încep problemele. Paginile se încarcă greu, pică site-ul, utilizatorii sunt nemulțumiți, tu scazi în ranking SEO și arunci bani pe promovări degeaba etc.

Așadar, firma de hosting pe care o alegi poate fi aliatul tău cel mai de preț sau un simplu colaborator nepăsător care îți trage business-ul în jos. Tu alegi.

Tot ce putem să îți spunem este că noi, la maghost, avem servicii de găzduire dedicate site-urilor WordPress care îți vor oferi garantat exact câte resurse ai nevoie plus resurse extra în cazul în care ai un volum crescut de trafic. Vrem să fim aliatul tău cel mai important. Vrem să te bazezi pe noi 100% că site-ul tău va avea absolut toate resursele necesare pentru a funcționa perfect, indiferent de cât trafic vei avea. Și nu ne-am dezamăgit niciodată clienții.

8. Concluzii

În concluzie, orice business are astăzi nevoie de un website. Un website modern ca design și funcționalități, un site care să se încarce rapid, să rankeze bine în Google, să furnizeze experiențe plăcute utilizatorilor – un site care să aducă profit.

Serviciile calitative de găzduire pentru WordPress, precum cele oferite de maghost, te ajută să ai un site rapid, care să funcționeze ca o adevărată mașinărie de generat vânzări și clienți noi.

Dacă nu ești mulțumit de actualul serviciu de găzduire și simți că efectiv nu ai suficiente resurse pentru ceea ce ai tu nevoie, te așteptăm la noi. Transferul este gratuit, întotdeauna. Îți garantăm resurse suficiente pentru ca site-ul tău să fie cel mai performant din nișa ta!